Kunststof Forte BVProduct categories

Woon duurzamer met een groen dak

Duurzaam en minder schade

De kans op extreem weer verdubbelde de afgelopen 5 jaar. Steeds vaker valt er veel regen in korte tijd. De druk op riolen en daken neemt daardoor toe. Op schade zit niemand te wachten. Kunststof Forte BV zoekt daarom naar slimme oplossingen die schade verminderen of helpen voorkomen. Een groen dak is zo’n oplossing. Samen met onze kweker gaan we voor minder grijs en meer groen op Nederlandse daken. Doe jij ook mee? Het enige wat je nodig hebt is een plat dak. Bijvoorbeeld op je uitbouw, garage of schuur. Vraag vandaag nog jouw duurzame vierkante meters groen aan.

vraag een offer aan.

Doe je mee? Zo werkt het

Meedoen is een slimme keuze. Een dak vol groen is namelijk niet alleen duurzaam. De sedumplantjes verfraaien je uitzicht, verbeteren de luchtkwaliteit en verkleinen de kans op waterschade.
Het werkt eenvoudig. vraag een offer aan Van Kunststof Forte BV ontvang je een prijsopgave, zo weet je waar je aan toe bent.

Tot wel € 30,- per m2 subsidie

Een groen dak vangt water op tijdens flinke buien waardoor er minder water direct richting het riool gaat. Dit helpt tegen het overstromen van riolen. Daarom zijn groene daken voor veel gemeentes en waterschappen een fijne bijdrage aan watermanagement en geven ze soms wel tot 30 euro subsidie per m2 voor een groene dakbedekking. Dat kan een flinke bijdrage in de kosten voor een groen dak betekenen.

Check hier of jij gebruik kunt maken van een subsidieregeling.

Ons aanbod

Met een lichtgewicht groen dak van Kunststof Forte BV krijg je een wateropvangcapaciteit van 20 – 25 liter per m2. Dit dak is 8.5 cm dik, in bloei zelfs 16cm, en wordt bovenop het bestaande bitumen/epdm dak gelegd.

Eerste laag sedumcassette – de drainagelaag:
het regenwater dat niet door de cassette kan worden opgenomen, kan zonder belemmeringen afvloeien naar de riolering. Daarom zijn er boven- en onderaan de waterbufferingslaag per holte vier afvoergaten gemaakt.

Tweede laag sedumcassette – de waterbufferingslaag:
regenwater wordt capillair gebufferd in een substraat van licht geëxpandeerde kleikorrel. Het overtollige water dat niet kan worden opgeslagen, zal snel afgevoerd worden. Om een extra buffer te creëren voor droge periodes wordt ook niet-capillair water opgeslagen doordat de afvoergaten op 1 cm van de onderkant geplaatst zijn.

Derde laag sedumcassette – de filterlaag
Een niet-geweven filtervlies zorgt ervoor dat fijne deeltjes uit het substraat niet kunnen worden uitgespoeld en de afvoergaten niet kunnen verstoppen

Vierde laag sedumcassette – de substraatlaag
De dikte van de substraatlaag is afgestemd op de behoeften van de gebruikte sedum en op het klimaat. De substraatlaag zorgt enerzijds voor de voedingsstoffen en de watervoorziening van de sedum en anderzijds voor de zuurstof en verankering van de wortels. Het substraat is licht van gewicht, heeft een groot waterbufferend vermogen en is voedzaam.

Vijfde laag sedumcassette – het sedum
De sedum cassettes worden tenminste 90 % begroeid afgeleverd. Voor de vegetatielaag wordt gewerkt met 8 à 10 verschillende soorten sedum die ingestekt worden en voorzien worden van voedingsstoffen om goed te wortelen.

Ja ik wil een offer

Leave a Reply

The e-mail address will not be published.