Kunststof Forte BVProductcategorieën

Split – grindstabilisatie

Split – grindstabilisatie

Split – grindstabilisatie

Als u voor uw grondbedekking op zoek bent naar zowel een visueel mooie als natuurlijke en bijzonder praktische oplossing, dan kunt u terecht bij Maks Kiesfix. De oppervlaktevormgeving zorgt voor een comfortabel rondrijden met rolstoelen en fietsen door middel van deze platen. Ook het rijden met de kinderwagen gebeurt moeiteloos. De platen, gevuld met split of grind, vormen een robuust en stevig oppervlak dat ideaal is voor het gebruik door zowel auto’s als vrachtwagens. Maks Kiesfix geeft elk object een individueel en tegelijkertijd een natuurlijk karakter. We besteden bijzondere aandacht aan duurzaamheid, rekening houdend met milieuoverwegingen. Maks Kiesfix platen zijn honderd procent recycleerbaar, omdat ze volledig bestaan uit gerecycled materiaal.

 

Leginstructie

FUNDATIE

De juiste fundatie wordt bepaald door de ondergrond en verwachte belasting. Algemeen beschreven bestaat de fundatie uit:  Voor wandelpaden: een vlakke laag scherp zand van 10 cm. Voor berijden met auto’s: een verdichte laag puin van 15-20 cm plus 4-6 cm scherp zand.

VORMEN

Creëer de vormen met kantplanken in aluminium, corten- of verzinkt staal, hout of PVC. Hoogte (10-15 cm) en dikte afhankelijk van verwachte belasting. Gebruik laser uitlijning met de omgeving.

VERDICHTEN

Een stabiele, goed verdichte basis zoals nodig voor elke bestrating, is essentieel. Gebrekkige fundatie zal leiden tot een teleurstellend resultaat.

VLAKKEN

Na het verdichten wordt de zandlaag gevlakt en overtollig zand wordt verwijderd. Haal ook verontreinigingen of scherpe objecten weg.

LEGGEN

Elke plaat heeft aan 2 zijden een overschot van het geo-textiel. Leg de plaat op het uitstekende geo-textiel van de aangrenzende plaat voor maximale stabiliteit en sterkte en tevens beperking van onkruid.

OP MAAT MAKEN

Maak de platen op maat langs de kanten of om obstakels heen met behulp van de hand- of elektrische zaag. De platen moeten tussen de kantplanken worden opgesloten.

Noot: veiligheidsvoorschriften fabrikant in acht nemen.

VULLEN

Vul de platen met 1 of 2 groottes split of grind tussen 3-15 mm, zodanig dat de laag 15-20 mm boven de platen uitkomt.

AFWERKEN

Hark het split of grind en verdeel het gelijkmatig. Onderhoud beperkt zich tot het verwijderen van bladeren, vuil en af en toe harken. Vul aan waar nodig, zodat de platen volledig bedekt zijn met split of grind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.