Kunststof Forte BVProductcategorieën

HET VERSCHIL TUSSEN HMPE 300, HMPE 500 EN UHMPE 1000

HMPE

PRODUCTSHEETS: HET VERSCHIL TUSSEN HMPE 300, HMPE 500 EN UHMPE 1000

De ene kunststof is de andere niet. Zo bewerken wij bij Hemabo bijvoorbeeld HMPE 300, HMPE 500 en UHMPE 1000. Qua naam lijken ze op elkaar, maar de eigenschappen en gebruikstoepassingen verschillen. We vertellen graag meer over deze kunststoffen in dit artikel.

HMPE 300: eenvoudig en veelzijdig te verwerken

De eenvoudige verwerking van HMPE300 maakt het materiaal heel veelzijdig. Daarom wordt deze soort kunststof gebruikt in de chemische techniek en tankbouw, drink- en afvalwatertechnologie, maar ook in de bottelarij en voedingsindustrie. Voor al deze toepassingen komt de uitstekende lasbaarheid en hoge chemische weerstand van het materiaal goed van pas.

HMPE 500: zeer veilig en slijtvast

Voor het kiezen van een geschikte kunststofsoort is het erg prettig om te weten dat HMPE500 uitstekende mechanische eigenschappen heeft. Het is niet alleen zeer slijtvast, snij- en krasbestendig, maar ook fysiologisch veilig. Dit materiaal wordt dan ook gebruikt om snijplanken van te maken, waar deze eigenschappen zeer goed bij van pas komen. Ook milieu- en afvalbedrijven maken graag gebruik van HMPE500 in hun toepassingen. Tot slot wordt dit materiaal ook gebruikt in voeringstechniek voor vijvers, zwembaden, stortplaatsen en meer.

UHMPE 1000: robuustheid ten top

Wanneer het gaat om hoge slijtvastheid, hoge slagvastheid en een lage wrijvingscoëfficiënt, dan is UHMPE 1000 de ideale kunststofsoort. Dit robuuste materiaal is de beste optie voor toepassing in situaties waarbij het écht goed stevig moet zijn. Vele bedrijven in de bottelarij en voedingsindustrie hebben dit inmiddels al ontdekt. Ook specialisten in de werktuigbouwkunde en de lager- en pakkingsindustrie weten dat UHMPE 1000 lang meegaat en goede eigenschappen heeft voor hun toepassingen.

Laat u adviseren door onze experts

Bent u benieuwd naar de beste optie voor uw situatie? Wij adviseren u graag over de verschillende eigenschappen per kunststofsoort. Neem contact met ons op voor meer informatie over HMPE300, HMPE500 of UHMPE 1000. Of download de datasheets voor gedetailleerde informatie over de drie kunststofsoorten.


Datasheet-Polystone-M-natural-EN-1

Datasheet-Polystone-D-natural-EN-1

Datasheet-Polystone-G-natural-EN-1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.